Pályázatok
Megvalósult pályázatok


MEGVALÓSULT PÁLYÁZATOK:

A Zala Zöld Szíve Vidékfejlesztési Egyesület illetékességi területén a 2014-2020-as tervezési ciklus során LEADER támogatásból az alábbi projektek megvalósítására került sor (a teljesség igénye nélkül):

 

Kedvezményezett: Bussay Szőlő- és Bortermelő Kft.

LEADER Helyi felhívás azonosítószáma: VP6-19.2.1-100-8.1.9-21

Projekt címe:Gépbeszerzés a Bussay Kft-nél

Projekt azonosítója: 3342354309 

Projekt rövid leírása:

A Bussay Szőlő- és Bortermelő Kft. a helyi termék előállítás - konkrétan szőtermesztés, illetve bor készítés - fejlesztése érdekében pályázati támogatással 1 db Kubota M5091 Narrow CAB típusú traktort vásárolt meg.  A szóban forgó erőgép a kft. fő profilját jelentő szőlészeti munkák végzéséhez jelent óriási segítséget. A kft. eszközparkjának fejlesztésén túl a projekt hozzájárul a térségi szőlőhegyek megmaradásához, a hagyományos tájhasználat megőrzéséhez. 

 

 

 Kedvezményezett: Jánosi  Zsuzsanna őstermelő

LEADER Helyi felhívás azonosítószáma: VP6-19.2.1-100-8.1.3-17

Projekt címe:Agroturisztikai bemutatóhely kialakítása a Luku-hegyen

Projekt azonosítója: 1950594025

Projekt rövid leírása:

A projekt célja a Kerkateskánd közigazgatási területéhez, de földrajzilag Lovászi település nyugati falurésze mögött elhelyezkedő Luku-hegyen a 760 hrsz.-ú ingatlanon található, un. Doma-féle pince agroturisztikai szolgáltatóhellyé való átalakítása. A fejlesztés célja a több mint 100 éves boronafalas pince, mint népi örökség megőrzése és új funkcióval való megtöltése volt. A felújítás lehetővé tette a korabeli borászati eszközök bemutatását, őshonos gyümölcsfák telepítését, oduház kialakítását, melyek együttesen alkalmasak arra, hogy egy a térségre jellemző hagyományos szőlőhegyi birtokot mutathassunk be.

Projekt eredményei:

A beruházás sikeres megvalósításával az alábbi eredményeket érte el a pályázó:

Megvalósult Luku-hegyen egy népi örökségnek számító boronafalas megújítása, amellyel hosszabb távon is biztosított lesz a fennmaradása.

Létrejött egy őshonos fajtákból álló gyümölcsültetvény, ahova 17 db oltvány került elültetésre, így bemutathatóvá vált a tradicionális tájhasználat.

Az oduház megépültével komplex módon lehet bemutatni a szőlőhegyi gazdálkodást a fenntarthatóság elveit követve. 

 KAPCSOLAT

Amennyiben kérdése, javaslata, ötlete lenne, keressen minket elérhetőségeinken!

Elérhetőségeink