Projektjeink
SENS Network

SENS NETWORK

Nemzetközi mentorhálózat a szociális vállalkozásokért

INTERREG Szlovénia - Magyarország


 

 

2. PRIORITÁSI TENGELY

Beruházási prioritás 11b

SC 2: Az együttműködésre való képesség (kapacitás) növelése a határon átnyúló kapcsolatok magasabb színvonala érdekében

PROJEKT-FUTAMIDŐ

2019.03.01 – 2021.02.28.

ERFA FORRÁS ÖSSZEGE

184.967,54 EUR

PROJEKTPARTNEREK

Ustanova lokalna razvojna fundacija za Pomurje (Vezető partner)

Zala Zöld Szíve Vidékfejlesztési Egyesület (partner)

 

A fejlesztés eredménye eszközként funkcionál közös, országtól független problémák kezelésére a projektterületen: alacsony gazdasági mutatók és foglalkoztatottság, kihasználatlan potenciál, elégtelen forrásfelhasználás, határon átnyúló együttműködések hiánya, országok közti mikro szintű intenzív kapcsolat hiánya, önszerveződő gazdasági közösségeket segítő specifikus segítség hiánya.

Közvetlen cél:létrehozni egy komplex fejlesztési csomagot, ami a felméréstől a megvalósításig, mely a helyi igényekre alapozva segíti a határmenti térség önszerveződő szociális vállalkozásait.

Közvetett cél:célzott gazdasági közösségek segítésével előremozdítani a projektterület regionális együttműködését, ezúton gazdasági mutatóit. Létrehozni egy olyan módszertant, ami a helyi igények szerinti adaptáció után bárhol használható.

A projekt elsődleges kimenete egy közös segítőhálózat, ami hosszútávon befolyásolja a projektterület gazdasági fejlődését. Elsődleges célcsoportjai a szociális vállalkozások, akik fejlesztő segítséget kapnak a projektből és azok a gazdasági szereplők, akik szaksegítség nélkül eddig nem tudtak volna szociális vállalkozást alapítani. E mellett azok a szervezetek, akik közvetetten működnek közre a szociális szövetkezetek létrejöttében, valamint partneri alapon segítik működésüket (vidék- és területfejlesztő, szociális szervezetek, önkormányzatok).

Módszer:Közös tervezés, igényfelmérés, ezek elemzése, dokumentálása. Tanácsadók képzése, részükre a felmérések alapján „toolkit” létrehozása. Közben folyamatos igényharmonizáció, „jobshadowing”, workshopok, weboldal létrehozása.

Innováció:a projektterület egészét tekintve mérjük fel az igényeket, az egész módszertant nemzetközi együttműködéssel terveztük meg. Innovatív módon hangsúlyt helyezünk azon gyakorlati problémák ismeretére és kezelésére, amik specifikusak a projektterületen. A szociális vállalkozás önmagában innováció, az ökoszociális piacgazdaság kialakításának fontos pillére.KAPCSOLAT

Amennyiben kérdése, javaslata, ötlete lenne, keressen minket elérhetőségeinken!

Elérhetőségeink